HockeyNews
PLUS

Fjällby: "Försöker hitta självförtroendet"

(6846) Axel Jonsson Fjällby-redigerad
Andreas Sandström/Bildbyrån

Publicerad: 19 februari 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Axel Jonsson Fjällby har inte lyckats spräcka målnollan sedan han återvände till Djurgården från Washington i november.
Efter 26 SHL-matcher utan mål får den supersnabba forwarden börja på bänken mot Malmö.
– Det är bara att nöta på träningarna. När man börjar göra mål där och får upp självförtroendet så gäller det att få det att smitta av sig till matcherna, säger Jonsson Fjällby till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport

Djurgården åkte på stryk två gånger om mot Örebro och laddar om för att haka på i toppstriden i SHL. Och för att inte kana nedåt i en ytterst jämn tabell. Från Djurgårdens fjärdeplats till Linköping på elfteplatsen skiljer det bara sex poäng.

– Det som har varit har farit. Vi vill ju spela bättre, det förstår ju alla. Vi var inte nöjda med den veckan som var. Jag vill försöka titta på vad det var som inte fungerade och som vi vill göra bättre, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se efter tisdagsträningen.

Det blir förändringar i laget. Förstecentern Jacob Josefson är på skadelistan på grund av en hjärnskakning och förhoppningen är att han kan vara tillbaka till bortamatchen mot Växjö nästa tisdag.
Men med Dick Axelsson tillbaka ser det ut att bli en kedja med honom, Petteri Wirtanens och Mattias Guter. Skyttekungen Emil Bemström flyttas till enheten med Jonathan Davidsson och Marcus Davidsson.

Djurgårdens Axel Jonsson Fjällby hoppas hitta målet – och självförtroendet. Foto: Bildbyrån.

Det innebär att Axel Jonsson Fjällby för första gången den här säsongen blir petad till extraforward och får lämna bröderna Davidssons sällskap.

– Jag ska vara med på sidan och kämpa, säger Jonsson Fjällby.

LÄS MER: Publikfavoriten petas i Djurgården

Efter 26 matcher i Djurgårdströjan utan mål är det framför allt ett mål han är ute efter.

– Det är klart jag letar efter det. Det har börjat kännas bättre så här på träningar och jag börjar göra lite mål på träningar och har fått upp självförtroendet lite så får hoppas att det kommer, säger han.

Självförtroendet har fått sig en törn?

– Ja, det skulle jag säga. Jag vet hur det är, jag har varit inne i ett stim en gång där puckarna ramlade in. När man kommer till lägena vet man nästan innan att man kommer att göra mål, säger Jonsson Fjällby.

Han har skjutit 23 skott på mål och ytterligare 31 skott utanför på de 26 matcher han har spelat den här säsongen.

– Nu börjar man tänka lite för mycket när man får lägen. Jag försöker bara hitta tillbaka till det självförtroendet.

Förra säsongen gjorde Axel Jonsson Fjällby sju mål på 42 matcher i grundserien och i SM-slutspelet blev det sex mål till på elva matcher, så i slutspelet var han Djurgårdens bästa målgörare. Då surfade han på en medgångsvåg.

En viss tröst är att han har fått spelet att stämma i boxplay och där har han alltjämt en nyckelroll och är vid sidan av Petteri Wirtanen den forward som får mest istid i numerärt underläge.

– Där har det ändå känts bra, så det är bara att gnugga när det blir boxplay, säger Axel Jonsson Fjällby.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!